سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آشنایی با سنسور سرعت و کاربرد آن

 

حسگر سرعت یک جزء ضروری برای سیستم‌های عامل برای اندازه‌گیری سرعت چرخش مغناطیسی به منظور ارائه ولتاژی متناسب با سرعت چرخش است .

سنسور سرعت به طور گسترده در بخش های هوانوردی، خودرو و مهندسی دقیق استفاده می شود. در بخش خودرو، سنسور چرخش چرخ مورد نیاز است. نمونه ای از کاربرد آن این است که می توان آن را روی چرخ نصب کرد تا اطلاعات را به سیستم های مختلفی مانند ABS (سیستم ترمز ضد قفل) یا ESP (برنامه پایداری الکترونیکی) برای کنترل دینامیک خودرو منتقل کند.

برای استعلام قیمت لوازم یدکی ماشین سنگین روی لینک کلیک کنید.

انواع سنسورهای سرعت

استفاده از سنسور سرعت برای کنترل سرعت موتور الکتریکی یا حرارتی نیز ضروری است. سنسورهای سرعت انواع مختلفی دارند: حسگرهای القایی که می توانند تک قطبی یا دو قطبی باشند و سنسورهای فعال که می توانند مقاومت مغناطیسی و اثر هال داشته باشند.

•حسگرهای القایی تک قطبی: سنسورهای القایی یا مغناطیسی هستند که سرعت چرخ را بدون تماس اندازه گیری می کنند. آنها به اصطلاح ولتاژ متناوب با دامنه ای تولید می کنند که می تواند بر اساس سرعت چرخش، شکل شاخک، ماده استفاده شده یا اندازه شکاف متفاوت باشد.

•سنسورهای القایی دوقطبی: دارای ویژگی خاصی هستند که انتقال سیگنال الکتریکی بیشتر از سنسورهای تک قطبی است. همچنین نسبت به سیم ها حساسیت کمتری دارند. دو نوع آخر سنسورهای سرعت، حسگرهای فعال هستند، زیرا برای کار کردن باید از یک ولتاژ خارجی تغذیه شوند.

بدون منبع تغذیه، نمی‌توانند سیگنالی ارائه کنند. بسته به شار مغناطیسی که از آن عبور می کند، عناصر حساسی که از آن تشکیل شده است، ولتاژ تولید می کنند. این عناصر انواع جلوه های مغناطیسی یا اثر هال هستند. ولتاژ قابل اندازه گیری از این نوع سنسورها به سرعت چرخش چرخ بستگی ندارد، زیرا می توان آن را تا توقف کامل اندازه گیری کرد. این مورد در مورد سنسورهای القایی صدق نمی کند.

•حسگرهای مقاومت مغناطیسی فعال: از یک بخش الکترونیکی یکپارچه و یک عنصر مقاومت مغناطیسی تشکیل شده‌اند.

•حسگرهای فعال سالن: از یک بخش الکترونیکی یکپارچه و یک عنصر سالن تشکیل شده است.

سنسور سرعت فعال سالن از دو بخش تشکیل شده است: یک بخش الکترونیکی یکپارچه و یک عنصر سالن متشکل از دو سنسور افست جلوه هال. ولتاژی ایجاد می کند که می تواند با توجه به شار مغناطیسی که از آن می گذرد تغییر کند.

به عنوان مثال، در مورد سنسور سرعت چرخ، چرخش چرخ یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند که تغییر می کند و دو سیگنال متناوب ایجاد می کند. برای به دست آوردن یک سیگنال واحد، دو سیگنال تفریق شده و برای سرکوب تداخل فیلتر می شوند. سیگنال تازه به‌دست‌آمده تقویت می‌شود و سپس به یک سوئیچ آستانه منتقل می‌شود که در آنجا قطع شده و برای تشکیل یک سیگنال مربعی کالیبره می‌شود. در نهایت، دومی از دو ژنراتور برق عبور می کند. هدف این ژنراتورها به دست آوردن یک سیگنال به اصطلاح "تمیز" و پایدار است که به تداخل حساس نباشد.

برای خرید چراغ جلو کامیون و شبرنگ کامیون کلیک کنید.

خوب است بدانید که سیگنال خروجی سنسورهای فعال مغناطیسی فعال و سنسورهای اثر هال فعال یکسان است و اگر طراحی سنسور اجازه دهد، امکان نصب آنها بر روی خودرو وجود دارد.

علل خرابی سنسور سرعت در خودرو

خرابی سنسور سرعت اغلب دلیل اصلی بردن خودرو به تعمیرگاه است. سنسور سرعت وسیله ای است که سرعت خودرو را اندازه گیری می کند و این سیگنال را به ECU کامپیوتر خودرو ارسال می کند. سنسور سرعت بر اساس یک اصل بسیار ساده کار می کند: دنده ای وجود دارد که به شفت خروجی سیستم انتقال قدرت یا میل لنگ متصل است. موتور می رود.

وقتی شفت می‌چرخد، زنجیر متصل به آن نیز می‌چرخد. این چرخ دارای فضای آزاد یک یا چند دندانه است. و در طرف دیگر این سنسور قرار دارد که یک سنسور نوری است و وقتی از جلوی آن رد می شود سیگنال های هر یک از دندانه های چرخ را تشخیص می دهد. هنگامی که از فضای سفید چرخ جلوی سنسور سرعت عبور می کند، تشخیص می دهد که یک دور کامل کامل شده است و این سیگنال برای محاسبه سرعت به ECU ارسال می شود.

علل اصلی خرابی سنسور سرعت:

 

•آلودگی در نوک سنسور یا خوردگی زنجیر چرخ.

•سیم کشی شکسته

•سنسور را به ECU جدا کنید.

•نصب حسگر بد یا خیلی دور از زنجیر چرخ است.

•سنسور دارای مقاومت داخلی معیوب است و باعث کندی اندازه‌گیری می‌شود.

•آسیب به سیم پیچ سنسور سرعت.